CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Khamis, 30 Julai 2009

11. terima kasih saudara ku

Assalamualaikum,

kepada sahabatku,

aku tk tau bagaimana nak aku terangkan bahawa aku amat menghargai kehadiran korang semua melawat ayah ku di hospital...aku berharap agar Allah dapat membalas jasa baik korang semua. terima kasih yang tak terhingga juga kepada yang menanyakan khabar ayah ku serta mendoakan ayah ku cpt sembuh dan sihat...tak silap aku penah mendengar (kalo salah tolong betulkan ye), "sekiranya kita mendoakan sesuatu kebaikan kepada org lain...malaikat akan mendoakan berpuluh2 kebaikan untuk kita pula"...dan itulah yang aku harapkan yang terbaik untuk korang semua..berkat ziarah, doa dan kerisauan korang...hari ini ayah aku beransur pulih dan menunjukan perkembangan yang sihat..(alhamdulillah-syukur kepada Allah ta'ala)......sekarang ni dia cuma menahan kesakitan akibat bahunya yang patah dan rusuknya yang retak... dan aku mempunyai harapan yang tinggi agar ayah aku boleh menjadi waliku masa pernikahan aku nanti...dan korang semua doakanlah kesihatan ayah aku iaitu Mohamed Daud bin Siamat agar sihat fizikal dan mental nya....amin...


:)


terima kasih saudara ku dan aku tak sangka ramai rupenya menyanyangi aku...hanya Allah sahaja membalas JASA korang semua...

Sabtu, 25 Julai 2009

10. Gaji dan Makan

Khamis: yeye..gomen dpt gaji huhu...tunggu apa lagi aku ngan opis mate aku (Safa, Ema dan byT) kua g warta..mall kebanggaan rakyat BBB hehe…pas puas jalan2 singah g McD..makan2 pastu dalam pukul 2.30 balik opis..nasib baik semua bos tk de g meeting, so naik lemak ar…hehe

ni ar warta hahaha, nmpk jee mcm ni tp dalam mcm KLCC tu..hehe


Jumaat: pagi ni kul 9.30 ada ceramah israk & Mikraj di Bilik Fakulti, so igt nk g dgr, tetiba emma YM aku tny nk g makan tk? dan ada citer menarik ni..haha, pa lagi tetiba nk dgr ceramah bertukar menjadi ceramah di café..huhu..pas makan2 kitaorg singgah kat bilik fakulti tgk2 kalo ceramah dh abis ke belom… alhamdulilah ceramah lom abis..time kita org masuk penceramah tu baru cerita tang israk belum masuk part mikraj..so sempat ar dengar..boring sikit penceramah tu mendatar jee tk de lawak…safa siap berdengkur dia dgr ceramah hahaha..sian ibu mengandung tu…sib baik duk belakang…tetiba jee sekian terima kasih..aku tny emma mana Mikrajnya? Emma kata sambung esok2 laa kot..hahaha..pastu makan lagi..org kata rezeki jgn di tolak…time makan tu kitaorg plan nk ke mana? sbb masa rehat panjang..so mcm2la idea yang kua…ada yang nk g Komplek PKNS ada yang nk g avon ada yang nk g makan…pastu terpaksa bwk 2 keter sebab nk g tmpt lain2,

aku naik keter ngan safa


sbb nk g avon, mana tau kot2 ada yg berkenan..mmg ada pun..huhu


pastu drive lagi nk g komplek PKNS tunggu kak ros ngan kak effa..janji nk g makan
kat village View

kak effa ngan safa

kak ros ngan emma...
balik keja lak, mak aku dh tunggu kat luar nk g ziarah pakcik aku yang kena denggi berdarah..huhu..pakcik aku ni mula2 pihak hospital syak terkena H1N1..so satu keluarga di kurantin dirumah, amir siap menyanyi2 kegembiraan kena kurantin sbb 4 hari x g sekolah...haha..aleh2 rupanya kena denggi hahaha so esok nye amir, kakak, ngan koko (aceli dorg ni anak angkat mak aku) bersiap2 ke sekolah...haha

amir bawak buku doremon tuk ayah dia baca..hahaha

sabtu: ada warehouse brg berjenama kat stadium Melawati Shah Alam, aku g laa ngan lily...tk seramai org mcm aku g dulu tp pening gk laa nk pilih barang sbb ada jee org kt tmpt brg...pastu g ampang makan...
kita org pilih restauran kampung thai..lily banje..huhu thanks lily...


ahad: G bangsar village,
jalan2 tgk warehouse united colours benetton..murah2 gak laa..aku beli baju..huhu...
pastu makan kat nandos...dah kenyang balik laa...sbb lily pun ada keja aku lak 2 hari berturut2 asik kua jee...sian parents aku kt umah tu...

Ahad, 19 Julai 2009

9. Belly Dancing

sabtu kali ni aku dah siap sedia nk g belly dancing kt bangsar village d celebrity fitness..anjuran magazine cosmopolitan..aku g ngan lily..lily ni mmg pembaca setia ngan magazine ni..aku lak tk penah pun beli..tp aku rajin ikut dia..aceli aku agak kagum ngan majalah ni, rajin wat aktiviti ngan pembaca dia, dah kali kedua kitaorg g anjuran majalah ni..yang lepas g the garden buka posa ngan dinaz.....kali ni belly dancing ngan irma...aku sendiri tk tau apa itu...belly dancing, sekali pg byk tarian dia gelek buntut, sakit pinggang aku, sib baik aku ada basic poco2 haha..so step cantik ar tang gelek tu aku hancuss hehehe...

di sini laa tempatnya

ni tingkat bawah celebrity fitness

ni tingkat atas pula tmpt aktiviti berkumpulan mcm senamrobit, belly dancing dan lain2...

ok..ni mula nk mengatur langkah belly dacing..huhu


sesi bergambar ngan irma

pastu ada makan2 tambah balik lemak yang hilang..hukhukhuk

tambah lagi...huhu

gambar beramai2..

dalam beg ni ada???...

ada ni.. free... :)

aku puas hati yang ni, ada eyeshadow n bluser(benda ni ada dalam kotak pink kat pic. atas)

pastu g OU jalan
sekali jumpe 'dia' di sana..adoi...

makan lagi kat TGI Friday's...sbb makan td tk cukup kenyang...
pas makan2 jalan2 aku balik ar...risau o0o mak aku tk sihat demam huhu kesian lak dia tgl kt umah tu...tp sekarang ni dh sihat..alhamdulilah...

Khamis, 16 Julai 2009

8. haRi ini haRi Khamis

hari ini ada post-mortem hari keluarga KESUTRA, igtkan dh tk nk wat xtvt lagi dh..tp tetiba jee En. Fadlie cadang nk wat lawatan kat UMT (Uni. M'sia Terengganu) so kertas keja kena wat laa..huhu, pas meeting ada makan2 tuk mereka yg telah menolong time ari keluarga ari tu, aku dh book Bilik Meeting JSB tapi ada org guna lak so terpaksa laa g tmpt lain..guna bilik makmal rekabentuk JKKP ok laa..ada kerusi ngan meja..
di bilik sepatutnya kita org meeting...


oh!! ni bukan stor tp studio JSB..haha atie jangan marah ye...

kami adalah bunga dalam meeting tersebut..hahaha...aku ngan bday girl (happy Bday jun...moga murah rezeki, di permudahkan urusan dan happy selalu..)

cik ila tengah draf tentatif

pastu makan-makan nasi ayam..

pastu petang ada poco2 hehe..minggu ni hanya hari kamis jee ada poco2...selalunya ari rabu ngan kamis
ni pandangan dari atas...ari ni tk ramai yg turun...


pas penat poco-poco huhu..
balik dr poco2 aku dpt tau WRJ dh tunang..eeeee BENCINTA betul..huhuhu...mulai hari ni aku dh tk nak dh jawab salam dia..ni yang aku nk wat muka sombong ni...eeeeeeeee

Sabtu, 11 Julai 2009

7. weeken..

aduh..hp aku yang jarang berbunyi ari ni asik berbunyi jee...semua nk tny result exam aku dapat berapa...aku igt tgh malam karang baru nk nengok...tp di sebabkan pertanyaan bertalu2 oleh classmate tentang result aku..aku pun tgk laa...sekali tgk argghhhh pointer aku jatuh giler2..1 subjek aku kena repet huhuhu..padan muka aku haha.. sape suruh tk hantar asigmen ngan tk dtg kelas...sib baik subjek lain kira bagus ar...aku tk frust pun dgn result aku...sbb mmg slh aku pun.. pastu ptg aku kua ngan lily g sentool jumpe adik dia...pastu baru g damansara ada sale warehouse kt cineleisure..

aku rasa kalo lelaki mmg berbaloi g sbb baju cantik2 dan murah2 aku pn ada laa beli sehelai..tk cantik pun tp beli laa..huhuhu
pas penat bershoping aku lapo.. aku pilih restoran ni sbb nk makan-makanan yg berat..
ramaikan...

tk sedap pun mahal jee lebih...
ahad: aku g nilai 3 ngan parents, beli baju raya ada la 5 helai kain aku beli, kain tu pun nt tuk jadikan baju keja gak baju yang akan aku pki tiap2 hari..so tk pe laa alah membeli menang memakai huhu...gaji bila haaa???hahaha



antara kedai yg aku masuk tp tk beli pun kat kedai ni...

Khamis, 9 Julai 2009

6. haRi Ini

ari ni..ari yang bz bagi aku..bukan pasal keja..tp pasal benda lain...bos aku yang bernama Dr. Zaidi tu...ari ni MC demam tp dtg keja gak(cewah mcm laa byk bos aku)...so aku pun tk mo kacau dia...pastu tghari ateng ngan za tanya kek aku tuk arman dah wat belum, kitaorg cadang nk wat suprises bday party..hehe..surpriessssss....muka arman mcm tk de perasaan jee time kita org nyanyikan lagu tuk dia...tk pelah arman aku tau ko terharu...hahaha sedap tk kek aku wat..:p aku dh lapo dah ni..

ni yang kek aku wat..hehe


dorg dok makan kek aku...sedap sgt kot haha

antara org yang menjayakan majlis suprises bday party..

petang lak dalam kul 5.30ptg aku ada poco-poco...ari ni ada step no. 2..tgk ar video tu kayu sungguh aku..haha

VIDEO POCO-POCO
video


pas abis poco-poco aku, ati, ngan jun sambung joging kat tasik...

aku, atie ngan jun...



tak de motif sebenarnya pic.2 ni...dah penat joging kitaorg bergambar sakan...

Rabu, 8 Julai 2009

5. pOcO-PoCo

Ari ni tiba laa saat yang di nanti2 kan oleh warga fakulti iaitu senaman poco-poco...wah aku, atie, jun mmg tunggu hari ni..sekureng2nya ada gak laa aktiviti kita org dari duk borak perkara berbangkit je...hahaha..aku tunggu ati kat Lab minikomputer bila sampai jee kat gelanggang badminton tgk2 org dh mula..aduh terus kita org amik tempat..sekali tgk yang ngajar nye..arghhhhh tidakk si apai..skandal ku dulu hahaha..sib baik skandal dalam tipon je...harap2 dia tk igt aku...aku malu2 kucing mulanya...tp redah jee laa tgk yang lain ok jee...yang dtg ari ni tk ramai...sebab semua lupe bwk baju...tp yg tgk nya ramai..
yang semua org pandang sebelah kanan tu..pandang akulah ngan ati baru sampai haha

ni lak demostrator tgh bagi keterangan cara nk bukak langkah...



ni duk sakan bergambar dulu...


aku ngan atie...bak kata atie "jangan smpi saya yang bergelek kat depan tu" hahaha..comey atie ckp mcm tu..sb geram tk dpt ikut step...hehehe


ok2 fokus pada langkah anda...silap langkah buruk padahnye

bos aku pun menggintai dari atas jee...malu laa tu nk join hahaha...


antara penonton yg hadir...haha


dah bis dah...tk byk amik gambar ar...esok ada lagi...esok aku amik ek...hehe